URSA tehnologia Lignin

URSA este prima companie de pe piață care prezintă produse care sunt fabricate cu tehnologia Lignin.

Tehnologia durabilă și inovatoare Lignin folosită pentru fabricarea  produselor URSA scoate în evidență proprietățile ecologice ale materialului.

URSA goes green - URSA devine verde - a fost principiul nostru călăuzitor de mulți ani, și reprezintă un angajament conștient pentru o mai bună protejare a mediului, pe care îl implementăm acum în practică pe parcursul întregului proces de producție. Producția de materiale folosind tehnologia Lignin înseamnă pentru noi începutul unei ere cu totul noi, cu care facem un pas mai aproape de dezvoltarea durabilă a materialelor izolatoare în industria construcțiilor.

CEA MAI DURABILĂ VATĂ MINERALĂ DE STICLĂ FABRICATĂ VREODATĂ?

CE ESTE LIGNINA?

Producția vatei minerale de sticlă este asemănătoare cu cea a vatei de zahăr. Deșeurile de sticlă sunt topite și centrifugate printr-o sita ceramică în fibre subțiri. Singura diferență este că fibrele minerale nu aderă între ele de la sine și este necesară adăugarea unui liant care să facă acest lucru.

Este un produs secundar care rezultă din producția de hârtie și celuloză și este transformat în rășini pe bază de lignină. Este disponibil în cantități mari fără să fie necesară o prelucrare ulterioară.

DE CE LIGNINĂ ÎN VATA MINERALĂ DE STICLĂ?

Producția vatei minerale de sticlă este asemănătoare cu cea a vatei de zahăr. Deșeurile de sticlă sunt topite și centrifugate printr-o sită ceramică în fibre subțiri. Singura diferență este că fibrele minerale nu aderă între ele de la sine și este necesară adăugarea unui liant care să facă acest lucru.

 

Lignina este o alternativă prietenoasă cu mediul, a cărei utilizare va fi dezvoltată continuu în viitor și extinsă la întregul portofoliu de produse.

PRODUSE PREMIUM CU TEHNOLOGIA LIGNIN

Suntem mândri să prezentăm tehnologia URSA Lignin la două produse premium

URSA SF 32 și URSA SF 34

Noile grupuri de produse premium URSA SF 32 & URSA SF 34 reprezintă începutul unei noi tehnologii pentru dezvoltarea durabilă a materialelor izolatoare în industria construcțiilor.

Utilizarea tehnologiei inovatoare lignin marchează începutul unei ere complet noi, care ne aduce cu un pas mai aproape de dezvoltarea durabilă a materialelor izolatoare în industria construcțiilor.

 

 

Caracteristici excelente ale produselor sustenabile produse cu tehnologia Lignin

- proprietăți mecanice excelente,

- fabricat cu mai puține emisii de CO2,

- tehnologie ecologică,

- contribuție suplimentară la reducerea amprentei de carbon asupra mediului,

- culoare naturală a produsului,

- plăcut la atingere,

- mirosul plăcut ca cel al lemnului,

- folosirea resurselor naturale inepuizabile,

- îmbunătățirea calității vieții și

- calitate bună a aerului  în spațiile de locuit

 

Datorită execuției de înaltă calitate, produsele au primit certificatele internaționale: Blue Angel, EUCEB, RAL și EPD.

CEA MAI BUNĂ ALEGERE PENTRU MEDIU ȘI UMANITATE

Produsele noastre din vată minerală de sticlă fabricate cu tehnologia Lignin sunt cele mai naturale materiale de pe piața produselor izolante. Pe lângă faptul că contribuie la protecția climei, are grijă de sănătatea locuitorilor. În plus, utilizarea izolației reduce consumul de energie ducând astfel la scăderea emisiilor de CO2.

 

Liant LIGNIN de la UPM Biochemicals

Biolianții pe bază de lignină Kraft - un produs rezidual din prelucrarea lemnului, ajută la tranziția de la materii prime fosile, la un viitor mai durabil, cu emisii neutre de CO2.

UPM este prezentă în marile segmente ale industriei, de exemplu, de la utilizările finale ale glicolului din surse regenerabile, care includ textile, sticle PET, ambalaje, agenți frigorifici, produse compozite, produse farmaceutice, cosmetice și detergenți.

 

 

Umpluturi funcționale regenerabile (RFF - Renewable Functional Fillers) pe bază de lignină reprezintă o alternativă durabilă la oxidul de siliciu precipitat, într-o gamă largă de produse din cauciuc și plastic.

 

UPM Biochemicals oferă biolianți inovatori, durabili și competitivi, pe bază de lemn, care înlocuiesc materiile prime fosile, și îmbunătățesc impactul asupra mediului într-o varietate de aplicații. UPM construiește o biorafinărie industrială în Leuna, Germania, care va procesa lemn masiv în produse biochimice de ultimă generație (combustibili sintetici lichizi).

URSA SF 32

 

URSA SF 34

 

URSA SF 34 GEMINI

Documentații