Produsele de izolații URSA oferă soluții optime pentru toate aplicațiile de construcții: izolarea acoperișului, a fațadelor, a tavanelor, a pereților de compartimentare și a pardoselilor la case și imobile de locuințe, la clădiri publice și comerciale, în inginerie, domeniul naval sau în sectorul izolațiilor tehnice.

O casă bine izolată oferă confort termic tot timpul anului, menținând costurile de întreținere la un nivel foarte redus. Dintre toate componentele construcției, acoperișul este cel mai important scut termic, având în vedere că pe aici au loc cele mai semnificative pierderi de căldură: peste 30% din total. Prin urmare, este esențial ca izolarea corespunzătoare a acoperișului să se facă încă din faza de construcție: este deranjant și costisitor să fii nevoit să reabilitezi termic o casă nouă!

Detalii

Atunci când nu se dorește transformarea mansardei într-un spațiu locuibil, soluția este izolarea planșeului dintre ultimul etaj și pod, prin simpla pozare a unui strat de vată de sticlă URSA pe planșeu, peste care se aplică finisajul de pardoseală. Pentru o izolare optimă, se recomandă o grosime a materialului izolant de minim 30 de cm.

Detalii

Pentru izolarea tavanelor, vata minerală de sticlă URSA este alegerea ideală, asigurând o excelentă performanță termică, o fonoabsorbție optimă și avantajul siguranței la foc. În plus, este foarte ușor de montat, iar URSA oferă soluții potrivite atât pentru plafoanele suspendate în sisteme cu gips-carton, cât și pentru izolarea interioară a tavanelor de garaj, a pivnițelor și cramelor.

Detalii

În cazul pereților de compartimentare există 2 cerințe principale: siguranța la foc a peretelui și gradul de izolare fonică pe care acesta îl asigură. Astfel, datorită excelentelor proprietăți de fonoabsorbție și naturii incombustibile a vatei minerale de sticlă, produsele URSA sunt ideale pentru izolarea pereților de compartimentare.

Detalii

Fațadele ventilate conferă clădirilor un aspect elegant, asigurând în același timp un grad înalt de protecție termică și fonică. Pentru această aplicație, URSA oferă produse cașerate pe partea interioară cu împâslitură din fibră de sticlă, care împiedică atât pătrunderea prafului și a apei din precipitații, cât și circulația aerului prin izolație.

Detalii

Ecologice, rezistente și confortabile, casele din lemn reprezintă o soluție întâlnită în întreaga lume, în țări cu climat umed și sever precum Scoția, Norvegia, Danemarca, Finlanda. În ultimii ani, această soluție începe să aibă succes și la noi, datorită beneficiilor sale.

Detalii

Pardoselile au nevoie atât de izolare termică cât mai ales de izolare fonică, pentru a evita propagarea sunetelor nedorite către spațiile de dedesupt, lucru extrem de important pentru confortul locuirii. URSA TSP este produsul ideal pentru izolarea în apartamente, case, pensiuni, hoteluri și alte clădiri (inclusiv în varianta cu încălzire prin pardoseală).

Detalii

Construcțiile ușoare pe structură metalică, pe care le denumim generic “hale industriale”, pot găzdui, în realitate, numeroase alte funcțiuni: centre comerciale, depozite, unități de producție, ferme zootehnice și multe altele. De aceea, o izolare optimă este factorul esențial pentru a asigura un climat interior plăcut și ieftin de întreținut. URSA oferă soluții ideale pentru izolarea termică și fonică a construcțiilor pe structură metalică.

Detalii

Izolarea corespunzătoare a spațiilor de la subsol este esențială atât pentru menținerea unei temperaturi constante în aceste spații cât și pentru a împiedica propagarea umidității în întreaga construcție. Fie că discutăm de garaje subterane, de crame, beciuri, camere tehnice sau alte destinații, URSA oferă soluții optime pentru izolarea optimă a plafoanelor și a pereților de subsol.

Detalii

Pentru sălile de cinematograf sau sălile de spectacole, URSA a conceput un produs pecial, care îndeplinește toate cerințele de fonoabsorbție specifice acestui tip particular de aplicație.

Detalii

Pentru construcția instalațiilor de ventilație și climatizare, URSA  a dezvoltat o soluție specială, care îmbină excelente calități de izolare termică și acustică cu cele mai înalte strandarde de siguranță la foc: gama URSA AIR.

Detalii

Produse pentru izolarea instalaţiilor sau a conductelor cu temperatură sau presiune ridicate, a bazinelor, a tancurilor sau a rezervoarelor de apă sau alte lichide tehnice.

Detalii

În domeniul naval, siguranța la foc este un factor decisiv. De asemenea, absorbția fonică și a vibrațiilor reprezintă o altă cerință esențială. URSA este singurul producător de izolații care oferă în soluțiile sale un produs certificat pentru utilizare în domeniul naval.

Detalii