Politica de confidențialitate

Informare referitoare la protecția datelor colectate pe site-ul www.ursa.ro

Vă mulțumim pentru vizita pe acest Site. Ne angajăm să vă protejăm datele cu caracter personal și să respectăm legile aplicabile privind protecția datelor, în special Regulamentul (UE) 679/2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor sau „GDPR”) și legislația română respectivă privind protecția datelor cu caracter personal.
- Informare referitoare la protecția datelor furnizorilor
- Informare referitoare la protecția datelor partenerilor de afaceri
 
În această informare referitoare la protecția datelor, vă explicăm ce informații (inclusiv date cu caracter personal) sunt prelucrate de noi în legătură cu vizita dvs. pe site și cu utilizarea ofertei noastre digitale menționate mai sus („Site-ul”).
 

Cine este responsabil cu prelucrarea datelor cu caracter personal?
Operatorul responsabil cu prelucrarea datelor cu caracter personal este URSA ROMANIA S.R.L., 013974 București, Sector 1, Bulevardul Ficusului, Nr. 14A, România. Orice referire la „noi” din prezenta informare referitoare la protecția datelor reprezintă o referire la entitatea menționată mai sus.
Coordonatorul nostru responsabil cu protecția datelor poate fi contactat la adresa indicată sau la adresa de e-mail: privacy@ursa.com.

Ce principii respectăm?
Pentru a respecta legile aplicabile privind protecția datelor, prelucrăm datele dvs. cu caracter personal numai pe baza unei autorizații legale sau dacă v-ați declarat consimțământul. Acest lucru se aplică și prelucrării datelor cu caracter personal în scopuri de marketing.
Pe acest Site putem colecta informații care nu ne permit să tragem concluzii directe referitoare la persoana dvs. În anumite cazuri – în special când sunt combinate cu alte date – aceste informații pot fi considerate totuși „date cu caracter personal” în sensul legilor aplicabile privind protecția datelor. De asemenea, putem colecta informații pe acest Site care nu ne permit să vă identificăm direct sau indirect; de exemplu, acesta este cazul informațiilor agregate referitoare la toți utilizatorii acestui Site.

Ce date prelucrăm?
Prin date cu caracte personal se înțeleg în accepțiunea GDPR orice informații privind o persoană fizică identificată sau identificabilă („persoana vizată”); o persoană fizică identificabilă este o persoană care poate fi identificată, direct sau indirect, în special prin referire la un element de identificare, cum ar fi un nume, un număr de identificare, date de localizare, un identificator online, sau la unul sau mai multe elemente specifice, proprii identității sale fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale.

Puteți accesa Site-ul nostru fără a introduce date cu caracter personal (cum ar fi numele, adresa poștală sau adresa de e-mail). Și în acest caz trebuie să prelucrăm anumite informații pentru a vă permite accesul la Site. De asemenea, folosim anumite metode de analiză pe acest Site și am integrat funcționalități terțe („pluginuri sociale”).

Fișiere jurnal (Logfiles)
Când vizitați acest Site, serverul nostru web stochează automat numele de domeniu sau adresa IP a computerului care solicită vizita (de obicei un computer al furnizorului dvs. de acces la internet), inclusiv data, ora și durata vizitei dvs., subpaginile/adresele URL pe care le vizitați și informații referitoare la aplicația/aplicațiile și terminalul/terminalele folosit/e pentru a ne vizualiza paginile.
 
Cookie-uri
Pentru a face Site-ul cât mai ușor de utilizat, la fel ca mulți alți operatori de site-uri, folosim cookie-uri. Cookie-urile sunt fișiere text de mici dimensiuni care sunt stocate în browserul dvs. Aceste fișiere ne ajută să recunoaștem anumite preferințe ale vizitatorilor noștri în timpul vizitării site-ului și să ne proiectăm site-ul în consecință. Cele mai multe dintre cookie-urile pe care le folosim sunt cookie-urile de sesiune. Acestea sunt șterse automat la sfârșitul vizitei dvs. Cu toate acestea, folosim și cookie‑uri permanente. Acestea au rolul de a îmbunătăți îndrumarea utilizatorului. Cookie-urile noastre nu colectează date cu caracter personal și nu sunt adecvate pentru identificarea dvs. pe Site-uri terțe. Vă puteți configura browserul în așa fel încât să vă informeze cu privire la amplasarea cookie-urilor pentru ca utilizarea cookie-urilor să devină transparentă pentru dvs. În principiu, puteți refuza acceptarea cookie-urilor prin intermediul setărilor browserului dvs. Totuși, acest lucru poate însemna că este posibil să nu mai puteți utiliza toate funcțiile Site-ului.

Analiză site prin intermediul Google Analytics
Pe Site-ul nostru folosim Google Analytics, un serviciu de analiză web al Google Inc, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, SUA („Google”), pentru a ne îmbunătăți Site-ul în permanență. Google Analytics utilizează cookie-uri stocate în computerul dvs. și care permit analiza utilizării Site-ului. Informațiile generate de cookie cu privire la utilizarea acestui Site de către dvs. sunt trimise de obicei la un server Google din Europa (sau dintr-un stat membru al Spațiului Economic European) în vederea anonimizării adresei IP, astfel încât să se excludă referința personală. Numai după ce adresa IP a fost anonimizată, adresa IP prescurtată este transferată la un server Google din SUA, unde este stocată. Numai în cazuri excepționale adresa IP completă va fi transferată la un server Google din SUA, unde va fi prescurtată. Acest Site folosește Google Analytics cu o extensie pentru colectarea anonimă a adreselor IP (așa-numita mascare a IP-urilor). În numele nostru, Google va utiliza informațiile colectate pentru a evalua utilizarea Site‑ului de către dvs., pentru a compila rapoarte privind activitatea pe Site și pentru a ne furniza alte servicii referitoare la utilizarea Site-ului. Adresa IP transmisă de browserul dvs. în contextul Google Analytics nu este combinată cu alte date colectate de Google. Puteți refuza utilizarea cookie-urilor selectând setările corespunzătoare din browserul dvs. Cu toate acestea, dorim să vă atragem atenția că în acest caz este posibil să nu puteți utiliza integral toate funcțiile acestui Site. De asemenea, puteți alege ca Google să nu colecteze datele generate de cookie referitoare la utilizarea Site-ului de către dvs. (inclusiv adresa dvs. IP) și să nu prelucreze aceste date, descărcând și instalând pluginul pentru browser disponibil la link-ul următor: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en. Astfel, se configurează un cookie tip opt‑out care împiedică orice colectare viitoare a datelor dvs. când vizitați acest Site.
Informații suplimentare despre protecția datelor la Google Analytics sunt disponibile la link-ul https://www.google.com/analytics/terms/gb.html și la link-ul https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=en.

Alternativ, puteți utiliza linkul de mai jos pentru a împiedica trimiterea datelor către Google sau procesarea de către Google.

Pentru a renunța, faceți clic aici.

 
Plugin social Facebook
Am integrat un buton al rețelei de socializare Facebook (1601 South California Avenue, Palo Alto, CA 94304, SUA - facebook.com) pe Site‑ul nostru. Puteți recunoaște butoanele Facebook după sigla Facebook sau butonul „Apreciază”.
În calitate de operator al acestui Site, nu avem cunoștință de conținutul datelor transmise sau de utilizarea acestora de către Facebook. Nu știm când și pe ce buton ați apăsat. Pentru mai multe informații referitoare la modul în care Facebook vă utilizează informațiile, vă rugăm să consultați Politica de Confidențialitate a Facebook la link-ul https://www.facebook.com/about/privacy/update.


Opțiuni privind solicitarea informațiilor
Oferim diverse opțiuni de informare și consultare prin intermediul formularului de contact de pe Site-ul nostru. În funcție de opțiunea aleasă, prelucrăm diferite date cu caracter personal:

Informare prin poștă/e-mail
Dacă ați solicitat trimiterea unor materiale de informare, vom prelucra datele pe care le furnizați în formularul de contact, cel puțin numele și prenumele dvs. și datele mijlocului de comunicare pe care l-ați ales (poștă și/sau e-mail) pentru trimiterea materialelor pe care le-ați solicitat, trimitere care va avea loc o singură dată.

Consultare prin telefon
Dacă ați solicitat consultarea prin telefon, vom prelucra datele pe care le furnizați în formularul de contact, cel puțin numele și prenumele, precum și numărul de telefon pentru a vă oferi consultarea dorită prin telefon.

Consultare personală
Dacă ați solicitat o consultare personală, vom prelucra datele pe care le furnizați în formularul de contact, cel puțin numele și prenumele dvs., precum și numărul de telefon și/sau adresa de e-mail, pentru a vă contacta cu scopul de a stabili o întâlnire pentru o consultare personală.
 

În ce scopuri și cu ce temei juridic prelucrăm datele dvs. cu caracter personal?
Prelucrăm datele personale conținute eventual în fișierele jurnal pentru a vă facilita utilizarea Site-ului nostru; această prelucrare se bazează pe art. 6 alin. 1 lit. (f) din GDPR în scopul interesului nostru legitim de a ne administra Site-ul.

Prelucrăm datele colectate prin utilizarea cookie-urilor și a profilurilor de utilizator pseudonimizate pentru a realiza marketing direct, cercetări de piață și pentru a dezvolta în continuare ofertele noastre digitale pe baza nevoilor utilizatorilor în baza art. 6 alin. 1 lit. (f) din GDPR în scopul interesului nostru legitim de a analiza utilizarea Site-ului nostru.

Prelucrăm datele furnizate pentru a beneficia de opțiunile noastre de informare și consultare pentru a vă oferi opțiunea selectată. Prelucrăm aceste date cu caracter personal pe baza consimțământului dvs. și conform art. 6 alin. 1 lit. (a) din GDPR. Rețineți că puteți să vă retrageți consimțământul în orice moment, fără a prezenta motive, acest lucru producându-și efectele în viitor, contactându-ne prin intermediul mijloacelor de comunicare indicate pe prima pagină a prezentei informări referitoare la protecția datelor.

Putem prelucra datele prelucrate în legătură cu utilizarea de către dvs. a Site-ului nostru și pentru respectarea obligațiilor legale care ni se impun; această prelucrare se bazează pe art. 6 alin. 1 lit. (c) din GDPR.

În măsura în care acest lucru este necesar, prelucrăm date cu caracter personal (în afara prelucrării în scopul relației de muncă sau pentru a respecta obligațiile legale) în scopul intereselor noastre legitime sau al intereselor legitime ale unui terț în baza art. 6 alin. 1 lit. (f) din GDPR. Interesele legitime pot include:
a) exercitarea sau apărarea unor drepturi în instanță
b) prevenirea și cercetarea infracțiunilor penale
c) administrarea și dezvoltarea ulterioară a operațiunilor noastre comerciale, inclusiv gestionarea riscului.
 

Aveți obligația de a furniza date? Vă puteți retrage consimțământul?
Informațiile necesare pentru înregistrarea pentru newsletterul nostru, pentru furnizarea de informări și consultări, pentru onorarea comenzilor online sau pentru înregistrarea ca utilizator sau crearea unui cont de client sunt marcate ca informații obligatorii în zona corespunzătoare a Site-ului (de exemplu, un formular online); în lipsa furnizării informațiilor obligatorii, nu vă putem facilita utilizarea funcționalității respective.

În cazul în care colectăm date suplimentare de la dvs., vom indica dacă furnizarea informațiilor respective se bazează pe o obligație legală sau contractuală sau dacă este necesară pentru îndeplinirea unui contract. În general indicăm ce informații pot fi furnizate în mod voluntar și nu se bazează pe o obligație legală sau contractuală și nu sunt necesare în scopul unui contract.
Vă puteți retrage consimțământul în orice moment fără a oferi vreun motiv, acesta producându-și efectele în viitor, contactându-ne prin mijloacele de comunicare indicate pe prima pagină a prezentei informări referitoare la protecția datelor. De asemenea, veți găsi un link pentru dezabonare în fiecare e-mail.
 

Cine obține sau are acces la datele dvs.?
Datele cu caracter personal sunt prelucrate în general în cadrul societății noastre. În funcție de categoriile datelor cu caracter personal, numai anumite departamente/unități organizaționale dedicate au acces la datele dvs. cu caracter personal. Aceste unități includ, în special, departamentele responsabile cu ofertele noastre digitale (de exemplu, Site-uri) și departamentul IT. Conform unui concept de administrare a rolurilor/drepturilor, accesul la datele cu caracter personal este limitat la funcțiile și la măsura în care acesta este necesar în scopul prelucrării respective.

În situația în care și în măsura în care acest lucru este permis de lege, putem transfera datele dvs. cu caracter personal unor destinatari din afara societății noastre. Acești destinatari externi pot include:
- societăți afiliate din cadrul grupului Xella, cărora le putem transfera date cu caracter personal;
- prestatori de servicii care – pe baza unor contracte separate încheiate cu noi – prestează anumite servicii care pot include prelucrarea datelor cu caracter personal, precum și subcontractanții agreați ai prestatorilor noștri de servicii;
- organisme private sau publice, în măsura în care avem obligația de a le transfera datele dvs. cu caracter personal în baza unei obligații legale care ni se impune.
 

Folosim un proces decizional automatizat?
În legătură cu administrarea Site-urilor noastre, nu folosim în general un proces decizional automatizat (inclusiv crearea de profiluri) în sensul art. 22 din GDPR. În situația în care vom aplica astfel de procese în viitor, vă vom informa separat, în conformitate cu prevederile legale aplicabile.
Datele sunt transferate în țări din afara UE/SEE?

Datele cu caracter personal sunt prelucrate numai pe teritoriul Uniunii Europene sau al Spațiului Economic European; nu intenționăm să transferăm datele cu caracter personal în alte țări.
Numai în legătură cu utilizarea prestatorilor de servicii pentru prestarea de servicii de analiză web, informațiile pot fi transferate destinatarilor din așa-numitele „țări terțe”. „Țări terțe” înseamnă țări din afara Uniunii Europene sau a Acordului privind Spațiul Economic European, în cazul în care un nivel de protecție a datelor comparabil cu cel din Uniunea Europeană nu poate fi presupus cu ușurință.

În cazul în care informațiile transferate conțin date cu caracter personal, ne asigurăm înaintea unui astfel de transfer că nivelul corespunzător de protecție a datelor este garantat în țara terță respectivă sau la destinatarul din țara terță. Acest lucru poate rezulta în special din așa-numita „decizie de adecvare” a Comisiei Europene, care stabilește un nivel adecvat de protecție a datelor pentru o anumită țară terță în ansamblu. În mod alternativ, putem, de asemenea, să bazăm transmiterea de date pe așa-numitele „clauze standard de protecție a datelor” convenite cu un destinatar sau – în cazul destinatarilor din SUA – pe respectarea principiilor așa-numitului „Scut de confidențialitate UE-SUA” („EU-US Privacy Shield”) sau pe orice alte garanții permise de cerințele legale aplicabile. Vă vom oferi cu plăcere informații suplimentare cu privire la garanțiile corespunzătoare și adecvate pentru menținerea unui nivel adecvat de protecție a datelor la cerere; detaliile de contact pot fi găsite la începutul prezentei informări referitoare la protecția datelor. Informațiile despre participanții la Scutul de confidențialitate UE-SUA sunt disponibile și la adresa www.privacyshield.gov/list.

Cât timp sunt stocate datele dvs.?
În general stocăm datele cu caracter personal cât timp avem un interes legitim de a le păstra și cât timp interesul persoanei vizate referitor la oprirea prelucrării în continuare nu prevalează. Chiar și în lipsa unui interes legitim, putem continua să stocăm datele dacă există o obligație legală de a o face (de exemplu, pentru a respecta obligațiile legale referitoare la păstrarea datelor). Ștergem datele cu caracter personal chiar și în lipsa unei acțiuni din partea persoanei vizate de îndată ce păstrarea în continuare nu mai este necesară în scopurile în care au fost colectate sau prelucrate datele sau dacă păstrarea în continuare nu mai este permisă de lege în alt mod.

În ceea ce privește prelucrarea menționată mai sus, efectuăm periodic următoarele operațiuni:
- ștergem datele din jurnal în termen de șapte zile, dacă stocarea în continuare nu este necesară în scopurile prevăzute de lege, cum ar fi detectarea utilizării necorespunzătoare și detectarea și rectificarea defecțiunilor tehnice;
- ștergem datele prelucrate în contextul unei comenzi online după expirarea perioadelor legale de păstrare; și
- ștergem datele prelucrate în contextul înregistrării unui utilizator sau a unui cont de client după încetarea înregistrării sau ștergerea contului de client.
 
Dacă datele cu caracter personal trebuie stocate pentru a respecta o obligație legală, datele respective sunt păstrate până la sfârșitul perioadei de păstrare respective. Dacă datele cu caracter personal sunt prelucrate numai pentru a respecta o obligație legală de păstrare, accesul la aceste date este restricționat de obicei astfel încât datele să fie accesibile numai dacă sunt necesare în scopul respectării obligației de păstrare.
 

Care sunt drepturile dvs. în calitate de persoană vizată?
În calitate de persoană vizată, puteți, în anumite condiții:
­- să solicitați acces la datele dvs. cu caracter personal, conform art. 15 din GDPR;
­- să solicitați rectificarea datelor dvs. cu caracter personal incorecte, conform art. 16 din GDPR;
­- să solicitați ștergerea datelor dvs. cu caracter personal, conform art. 17 din GDPR;
­- să solicitați restricționarea prelucrării datelor dvs. cu caracter personal, conform art. 18 din GDPR;
-­ să vă exercitați dreptul la portabilitatea datelor, conform art. 20 din GDPR;
­- să vă opuneți prelucrării datelor dvs. cu caracter personal, conform art. 21 din GDPR.
- ca orice rectificare sau ștergere a datelor cu caracter personal sau restricționare a prelucrării efectuate să fie notificată destinatarilor cărora le-au fost divulgate datele cu caracter personal, conform art. 19 din GDPR
- să nu fiți supus unei decizii automatizate, inclusiv profilarea, conform art. 22 din GDPR
 
Drepturile menționate mai sus pot fi exercitate împotriva noastră, de exemplu notificându-ne folosind datele de contact specificate pe prima pagină a prezentei informări referitoare la protecția datelor.

În cazul în care aveți întrebări suplimentare, puteți lua legătura și cu coordonatorul nostru responsabil cu protecția datelor, trimițând un e-mail la adresa privacy@ursa.com.

De asemenea, aveți dreptul de a depune o plângere cu privire la gestionarea datelor sdvs. cu caracter personal la autoritatea de supraveghere competentă, conform art. 77 din GDPR.

In Romania, detaliile autorității de supraveghere pentru protecția datelor sunt următoarele:
Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal
B-dul G-ral. Gheorghe Magheru nr. 28-30, Sector 1, cod postal 010336, Bucuresti, Romania
telefon: +40.318.059.211 sau +40.318.059.212; telefax: +40.318.059.602; e-mail: anspdcp@dataprotection.ro