ursa-acoperiurinclinateimansardelocuite-1497444727.png

Acoperișuri înclinate și mansarde locuite

O casă bine izolată oferă confort termic tot timpul anului, menținând costurile de întreținere la un nivel foarte redus. Dintre toate componentele construcției, acoperișul este cel mai important scut termic, având în vedere că pe aici au loc cele mai semnificative pierderi de căldură: peste 30% din total. Prin urmare, este esențial ca izolarea corespunzătoare a acoperișului să se facă încă din faza de construcție: este deranjant și costisitor să fii nevoit să reabilitezi termic o casă nouă!

Cum se face

Dintre toate materialele izolatoare, vata minerală de sticlă este cea mai bună soluție pentru termoizolarea acoperișului, oferind avantaje concretizate prin costuri mai reduse și viteză de execuție sporită:

  • fiind elastică și comprimabilă, vata de sticlă este ușor de utilizat chiar și în spații neregulate, spre deosebire de polistiren sau vata bazaltică (rigide);
  • fiind cu 60% mai ușoară decât polistirenul sau vata bazaltică cu performanțe similare, vata de sticlă nu încarcă acoperișul, reducând cu 20-30% costurile de execuție a structurii.

 

Prima regulă pentru o termoizolare cu adevărat eficientă: nu faceți rabat la calitatea materialelor!

Pentru rezultate optime, URSA recomandă produsul URSA SF 32, montat în 2 straturi (primul strat între căpriori, având grosimea egală cu înălțimea căpriorilor, iar cel de-al doilea strat la fața căpriorilor), astfel încât să se ajungă la o grosime a termoizolației de minim 30 cm.

 

aplicatii_acoperisinclinat

1 - învelitoare

2 - șipci și contrașipci

3 - folie anticondens, sub învelitoare

4 - astereală

5 - primul strat de izolație URSA SF 32 între căpriori, grosime 15-20 cm (grosimea izolației egală cu înălțimea căpriorului)

6 - profile de susținere pentru tavan

7 - al doilea strat de izolație URSA SF 32, între profile, grosime 10-15 cm

8 - folie barieră împotriva vaporilor

9 – tavan

 

IMPORTANT DE ȘTIUT!

  • grosimea izolației dintre căpriori trebuie să fie exact cât înălțimea căpriorilor sau mai mare cu cel mult 1 cm.
  • nu presați materialul pentru a ajunge la cotă: veți obtura spațiul de ventilare, iar presarea inegală va duce la variații de densitate în material.
  • al doilea strat de izolație este necesar pentru reducerea punților termice din dreptul căpriorilor. Nu renunțați la acesta!
  • montarea barierei împotriva vaporilor sub termoizolație este obligatorie pentru a împiedica acumularea de vapori în vata de sticlă. Folia se montează etanș.
  • pentru a evita pierderile de material, tăiați rola de vată transversal pe lungime.