Despre URSA

Produse de cea mai înaltă calitate pentru satisfacția deplină a clienților. Aceasta este filozofia URSA și obiectivul pentru care lucrează întreaga noastră echipă. 

URSA România

Produsele URSA sunt prezente pe piața din România încă de la începutul anilor ’90. Compania locală URSA România, parte a concernului internațional, a fost înființată în anul 2003, în prezent având un depozit la Curtici/judetul Arad de unde se realizează livrări în toată țara, și un birou comercial în București, de unde este coordonată întreaga activitate comercială și de distribuție.

În ultimii ani, livrările de produse URSA au cunoscut o creștere organică, compania locală URSA România ajungând să dețină o cotă de piață de circa 40% pe segmentul de vată minerală de sticlă.

URSA internațional

URSA este unul dintre principalii producători europeni de termoizolații, având o experiență de peste 60 de ani în domeniu. Cu peste 1800 de angajați în 11 unități de producție și 40 de filiale locale, URSA este prezentă în Europa, Orientul Mijlociu și Africa de Nord și înregistrează o cifră de afaceri de peste 600 de milioane de euro anual.

 

 

Saltelele și plăcile din vată minerală de sticlă URSA GLASSWOOL și URSA TERRA sunt produse în fabricile din Spania, Franța, Belgia, Germania, Slovenia, Polonia. Izolațiile din polistiren extrudat URSA XPS sunt produse în fabricile din Germania, Franța, Spania, Italia.

 

Despre Etex

Etex este un producător global de materiale de construcții și un pionier în domeniul construcțiilor ușoare. Etex dorește să inspire oamenii din întreaga lume să construiască spații de locuit care să fie din ce în ce mai sigure, durabile, inteligente și frumoase.

 

Înființată în 1905, cu sediul central în Zaventem, Belgia, Etex este o companie de familie cu peste 13.500 de angajați la nivel global. Aceasta operează peste 140 de unități în 45 de țări și a înregistrat venituri de 3,0 miliarde de euro și un REBITDA de 570 de milioane de euro în 2021. Etex încurajează o cultură de colaborare și grijă, un spirit de pionierat și o pasiune de a face mereu mai bine pentru clienții săi.

 

Etex are cinci centre de cercetare și dezvoltare care sprijină cinci divizii globale:

  • Building Performance: soluții pentru construcții uscate, inclusiv plăci de gips-carton și plăci de fibrociment, tencuieli și produse formulate, protecție pasivă împotriva incendiilor și produse asociate.
  • Exteriors: o gamă de materiale estetice din fibrociment pentru utilizare în agricultură, arhitectură și exteriorul rezidențial.
  • Industry: produse de protecție împotriva incendiilor și de izolare de înaltă performanță pentru industria construcțiilor și OEM (Original Equipment Manufacturer).
  • Insulation: vată minerală de sticlă și polistiren extrudat (XPS) pentru izolare termică și acustică.
  • New Ways: soluții modulare offsite de înaltă tehnologie bazate pe cadre din lemn și oțel.

 

Portofoliul global al Etex include mărci comerciale de top precum Cedral, Durlock, Equitone, Eternit, Gyplac, Kalsi, Pladur, Promat, Siniat, Superboard și URSA.

 

Etex este Inspiring Ways of Living, pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați site-ul nostru: www.etexgroup.com

 

Istoria URSA

URSA, o companie modernă cu peste 60 de ani de experiență în termoizolare.

Poveste URSA a început în anul 1949, când a fost fondată compania POLIGLAS în Spania. În 1988, aceasta a fost achiziționată de către Uralita Group. În 1991, pe piața de termoizolații intră și compania germană  Pfleiderer AG also entered the insulation business in 1991. Cele două companii au funcționat o vreme în paralel, POLIGLAS extinzându-se predominant în Europa de Vest, prin construirea de noi fabrici, în timp ce Pfeiderer s-a dezvoltat în special în Europa de Est. În 2002, Uralita Group a cumpărat divizia de termoizolații a Pfleiderer AG. Astfel, în 2004, se naște oficial URSA. De atunci și până azi, URSA a continuat să se dezvolte atât în Europa cât și în afara ei, lansând permanent produse inovatoare, premiate internațional pentru performanțele tehnice deosebite.

Originile (1949 - 1970)

Prima expansiune (1974 - 1987)

Primele achiziții și expansiunea internațională (1988 - 1995)

Produse noi, consolidare în întreaga europă (1996 - 1998)

50 de ani de poliglas și expansiune în afara europei (1999 - 2001)

Coagularea unei noi companiiI (2002 - 2004)

100 de ani de uralita. Capacitatea de producție continuă să crească (2005 - 2007)

Noi produse inovative (2008 - 2011)

Accelerarea creșterii interne și externe (2012 - 2015)

URSA devine parte a Grupului Xella (2017)

Progrese majore în sustenabilitate (2021)

URSA se alătură grupului Etex (2022)

Viziune și misiune

Căldură, confort și siguranță – nevoile noastre primare, vectorul din spatele tuturor acțiunilor noastre – și puterea URSA.

Izolațiile inovatoare URSA asigură eficiența energetică a clădirilor, contribuind ca niciun alt material de construcții la îmbunătățirea calității vieții și la protecția mediului înconjurător.

Responsabilitate, respect și construcții durabile

URSA acordă o importanță deosebită respectării celor mai înalte standarde de protecție a mediului. Economia de energie și reducerea durabilă a emisiilor de CO2 reprezintă principiile directoare ale întregii noastre activități. De la extracția și prelucrarea materiilor prime utilizate și până la gestionarea deșeurilor, toate procesele de producție ale companiei au fost optimizate pentru a reduce la minim posibilul impact asupra mediului. Echipa noastră se implică permanent în promovarea dezvoltării durabile, atât prin politica comercială cât și prin portofoliul de produse.

Inovație și calitate

URSA înseamnă excelență comercială, cea mai eficientă rețea de distribuție și pasiunea echipei sale. Cu un bogat portofoliu de produse din vată minerală de sticlă și polistiren extrudat, URSA acoperă toate cerințele de izolare termică și fonică a clădirilor, oferind calitate imbatabilă și ambiția celor mai bune rezultate.

Sustenabilitate

Startegia URSA pentru sustenabilitate se bazează pe 3 elemente principale:

  • continua dezvoltare de noi produse inovatoare
  • eforturi continue pentru impunerea unor standarde mai stricte privind protecția mediului la nivel european
  • echipa noastră

 

URSA investește permanent pentru a oferi cele mai sustenabile produse, acționând cu responsabilitate în privința protecției mediului. Creșterea procentului de materiale reciclate folosite în producție, utilizarea rațională a apei și a resurselor naturale, precum și ambalarea cât mai eficientă a produselor, printr-o comprimare mai bună, toate acestea reprezintă indicatori de sustenabilitate pe care urmărim neîncetat să-I îmbunătățim în activitatea noastră de zi cu zi.

Schimbările climatice constituie cea mai severă provocare a timpurilor noastre, cu efecte pe termen lung și un extraordinar potențial de a pune în pericol lumea așa cum o cunoaștem azi. Consecințele sunt globale și se fac simțite în toate domeniile esențiale: în cel economic, în sănătate, în producția de hrană, securitate și multe altele.

Implicare

La URSA, credem cu tărie că e nevoie de o acțiune comună, susținută și coerentă a tuturor actorilor din industrie pentru a-i face pe oameni să conștientizeze importanța economiei de energie și stringența imperativului de a scădea emisiile de dioxid de carbon. Doar astfel Europa va reuși să atingă obiectivele energetice pe care și le-a stabilit pentru anii 2020 și 2050.

URSA se implică activ în numeroase comitete și asociații internaționale a căror activitate este dedicată îmbunătățirii eficienței energetice a clădirilor:

 

Eurima_logo

EURIMA – European Insulation Manufacturers Association.

www.eurima.org

Exiba_logo

EXIBA – European Extruded Polystyrene Insulation Boards Association.

www.exiba.org

Euro_ACE_logo

EuroACE – The European Alliance of Companies for Energy Savings in Buildings.

www.euroace.org

Renovate_Europe_logo

Renovate Europe – o campanie inițiată de EuroACE care își propune impunerea unui plan de triplare a ratei anuale de renovare a fondului existent de clădiri din Europa de la 1% la 3% până în 2020, urmărind totodată ca rezultatul final al acestor renovări să conducă, până în 2050, la o reducere cu 80% a cererii de energie pentru exploatarea clădirilor, raportat la nivelul din 2005.

www.renovate-europe.eu

World_green_logo

Green Building Council (GBC) – organizație nonprofit dedicată promovării sustenabilității în proiectarea, construcția și exploatarea clădirilor. URSA este membru al GBC în numeroase țări.

Passive_House_logo

Passivhaus – asociație ce promovează principiile clădirilor cu consum extrem de redus de energie, urmărind idealul independenței energetice.