URSA primește un nou proprietar: producătorul de top Xella a semnat un contract cu KKR

11.08.2017

Xella International GmbH a semnat un contract cu fondul de investiții KKR pentru a cumpăra URSA. Vânzarea este supusă aprobării autorităților de concurență și se așteaptă să fie încheiată înainte de sfârșitul anului 2017. URSA își va continua cu succes trendul de creștere, ca business separat sub acoperișul Grupului Xella, completând portofoliul existent al mărcilor de materiale de construcții.
 

"Așteptăm cu nerăbdare să devenim parte a grupului Xella. Xella este o companie de succes în industria materialelor de construcții și înțelege profund piețele, nevoile clienților și produsele noastre. Acest lucru ne va da impulsuri importante pentru strategia noastră de creștere profitabilă, pe care vom continua să o implementăm cu prioritate ridicată și un accent puternic pe client", spune Pepyn Dinandt, CEO al URSA.
 
Grupul Xella dezvoltă, produce și comercializează materiale de construcție, placări uscate și produse din var și calcar. Cu mărcile sale Ytong, Hebel și Silka, Xella este unul dintre cei mai mari producători de beton celular autoclavizat și silicat de calciu. Marca Multipor reprezintă termoizolații minerale neinflamabile. Fermacell și Fermacell Aestuver furnizează soluții pentru căptușeală și protecție împotriva incendiilor, în timp ce Fels este unul dintre cei mai importanți producători europeni de produse de var și calcar. Cu mărcile și produsele sale, Xella oferă soluții de ultimă oră pentru construcția de clădiri eficiente din punct de vedere energetic. URSA va completa portofoliul companiei Xella ca business separat și independent.
 
"Mai ales în ultimii ani, URSA a dat rezultate remarcabile. Apreciem foarte mult ce au realizat managementul și angajații URSA și știm că așteaptă cu nerăbdare să îi întâmpinăm în cadrul familiei Xella. În consecință, URSA va rămâne o unitate independentă de afaceri, pentru a-și continua cu succes  dezvoltarea. Xella va sprijini
URSA cu toate măsurile adecvate pentru a obține o creștere profitabilă în continuare ", spune Dr. Jochen Fabritius, CEO al grupului Xella.
 
În timp ce URSA va funcționa ca un business independent, axat pe nevoile specifice ale clienților săi în industria materialelor izolatoare, există diverse domenii în care ambele companii vor beneficia una de cealaltă. În primul rând, URSA completează portofoliul Xella de materiale de construcție bazat pe minerale, creând oportunități de a combina produsele noii familii de mărci cu soluții inovatoare. De asemenea, în ceea ce privește dimensiunile, țările, precum și structura de management, URSA este foarte asemănătoare cu unitățile de afaceri existente ale companiei Xella, care permit un proces rapid și firesc de creștere împreună.
 
 
Despre URSA
URSA este o companie dedicată fabricării și comercializării de materiale izolatoare termic și acustic, orientată spre durabilitate și eficiență energetică în construcții. Compania se bucură de o prezență comercială largă atât în Spania, cât și în Europa datorită celor 13 fabrici de producție, plasate strategic pe continentul european.
Astăzi, URSA este unul dintre cei mai mari producători de vată minerală și polistiren extrudat (XPS) din Europa, două materiale izolatoare complementare ce contribuie la izolarea termică și acustică a clădirilor. Produsele URSA ajută la reducerea cererii de energie a clădirilor, în special în încălzire și răcire, permițând utilizatorilor să-și reducă consumul de energie iar, în ceea ce privește durabilitatea, aceste produse contribuie nu numai la confortul utilizatorilor finali, ci și la mediul înconjurător și la economiile țărilor, diminuând dependența de combustibili fosili.
 
Despre XELLA
Grupul Xella este unul dintre cei mai importanți furnizori de soluții de materiale de construcție și industrii conexe, cu vânzări de 1,33 miliarde de euro (2016) și peste 5900 de angajați. Xella este una dintre cele mai profitabile companii din industrie cu venituri (EBITDA) de aproximativ 280 de milioane de euro (2016) și o marjă EBITDA de aproximativ 21% (2016).
Xella are sediul în Duisburg / Germania, cu 95 de fabrici din 20 de țări și organizații de vânzări în peste 30 de țări. În multe dintre piețele sale, Xella deține poziții de lider.
Succesul companiei Xella se bazează pe mărcile puternice din segmentul premium (de exemplu, Ytong sau Fermacell), un portofoliu superior de servicii, un model solid de afaceri și o conducere a costurilor extinse sistematic.
Produsele Xella sunt durabile atât în fabricare cât și în utilizare. Prin urmare, ele contribuie în mod semnificativ la construcția clădirilor eficiente din punct de vedere energetic, de înaltă calitate și, în consecință, la protecția mediului și la conservarea resurselor.
Xella este condusă de o echipă de management cu experiență, compusă din Dr. Jochen Fabritius (CEO) și Dr. Jens Kimmig (CFO).

Informații suplimentare despre grupul Xella pot fi găsite pe internet la: www.xella.com.
 
 
URSA primește un nou proprietar: Xella