Insulation for a better tomorrow

Montatori

  

 

 

 

Marca ce reuneste produse din vata minerala de sticla cu proprietati termice si acustice deosebite, destinate izolarii termice si fonice. Produsele sunt caracterizate totodata si de o rezistenta remarcabila la foc, constiuind solutia ideala pentru izolarea termica si fonica a acoperisurilor inclinate, a peretilor de comparimentare si a peretilor exteriori   

 

   Produse & Aplicaţii 

 

 

 

 

Marca ce reuneste produse din vata minerala, destinate izolarii termice si fonice. Proprietatile acustice exceptionale ale produsului si comportarea acestuia la foc il recomanda ca fiind cea mai buna solutie de izolare a peretilor de compartimentare, a pardoselilor si tavanelor. Produsele Terra hidrofobizate constitue o excelentă soluţie pentru izolarea termică a faţadelor ventilate şi a pereţilor exteriori.

  

   Produse & Aplicaţii 

 

Noţiuni de bază şi termeni specifici

O succinta prezentare a principalilor termeni ce definesc caracteristicile

materialelor termoizolatoare din vata minerală

 

 

 • Coeficient de conductivitate termica (λ) - reprezintă capacitatea materialului de a conduce căldura. Cu cât valoarea λ este mai mică cu atâ materialul este mai izolant.

 

 • Rezistenta termica (R) - Raportul dintre grosimea materialului (d) si coeficientul de conductivitate termica  (λ); simbol R, unitate de masura m2K/m. Rezistenţa termică (valoarea R) reprezintă capacitatea materialului de a rezista fluxului de căldură care trece prin el. Aceasta depinde de grosime şi de valoarea lambda. Cu cât valoarea R este mai mare, cu atât izolaţia este mai bună.

 

 • Transmitanţa termică (U) - cantitatea de căldură care trece printrun element al construcţiei (un perete extern) datorită diferenţei de temperatură dintre laturile sale. Depinde devaloarea R. Cu cât valoarea U este mai mică, cu atât mai bună este izolaţia.

 

 • Coeficientul de difuzie a vaporilor (δ) - este caracteristic pentru vata de sticla URSA, care are un coeficient de difuzie al vaporilor mic, nu impiedica evaporarea umiditatii patrunse deja in structura.

 

 • Rezistenta la difuzia vaporilor (µ) - este o caracteristica a materialului care nu se masoara si care exprima grosimea stratului de aer cu care este echivalenta rezistenta materialului la difuzia vaporilor.

 

 • Porozitate acustica (σ) - vata de sticla URSA are o structura cu pori deschisi, aflandu-se in comunicare directa unul cu celalalt si cu spatiul exterior, iar curentul de aer care trece printre fibre este supus la frecare. In cazul materialelor fonoabsorbante corespunzatoare este necesar ca aceasta valoare sa fie cel putin 0,8.

 

 • Rezistenta la circulatia aerului (R) - exprima in ce masura materialul impiedica circulatia fluxului de aer. Datorita structurii interioare poroase, suprafetele de contact ale elementelor de alcatuire sunt mari, (suprafata fibrelor elementare), exercitand frecarea asupra fluxului de aer, fiind astfel un fonoabsorbant eficient.

 

 • Combustibilitatea - Vata minerala de sticla este un material incombustibil, la foc nu picura, produce fum intr-o cantitate redusa.Toate produsele URSA sunt incombustibile, fiind clasificate A1 conform normelor Euroclass.

 

 • Limita temperaturii de utilizare - materialele se pot utiliza in siguranta pana la temperatura de +250 °C, rasinile sintetice ard fara flacara, iar distrugerea fibrelor apare numai la temperatura de +500 °C.

 

 • Transmisia termică - reprezintă transferul de căldură de la un corp mai cald la un corp mai rece. Există trei moduri de a transfera căldura: conducţia, convecţia şi radiaţia.

 

 • Izolaţie termică - este bazată pe evitarea transmisiei termice şi pe principiul păstrării aerului pentru a reduce transferul de căldură prin conducţie, convecţie şi radiaţie.

 

 • Puntea termică - reprezintă calea creată atunci când materialele slab izolante vin în contact (ex. aerul exterior, peretele de cărămidă sau beton), permiţând căldurii să treacă prin ele. Izolaţia este cea mai eficientă metodă de a evita punţile termice.